fbpx

Tap >>>here to read this page in English language 🇬🇧🇺🇸

Ik weet hoe het is om vast te zitten

maar ook hoe je weer los kunt komen waardoor je met drive, passie en plezier gaat leven.

Boek een sessie

Wat zijn Tools®?

De Tools® is een succesvolle methode, die je leert om zelfvertrouwen, levensvreugde en innerlijke kracht te ontwikkelen. Het is geen ingewikkelde therapie, maar een reeks krachtige technieken, oefeningen die je in je hoofd doet, die heel praktijk- en resultaatgericht zijn en die je onmiddellijk in je leven kunt toepassen met als doel zelfontdekking en vervulling.

Of je jezelf nu in de actiestand wilt zetten, uit de zelfsabotage en slachtofferrol wilt halen, of uit angst, teleurstelling of andere negatieve gedachten wilt komen; voor zo’n beetje ieder ‘probleem’ is een tool ontwikkeld.

De Tools® zijn ontwikkeld door psychologen Phil Stutz en Barry Michels. Samen hebben zij meer dan 70 jaar ervaring en het zijn de meest gewilde therapeuten van Hollywood. Hun boek De Tools was een New York Times-bestseller.

De Tools® verkleinen het gat tussen denken en doen, maar zijn ook de brug tussen negatief en positief.

Wat is het doel van de Tools©?

Kort gezegd:

je patronen veranderen waardoor je je volledige potentieel gaat benutten en de beste versie van jezelf wordt.

Dit zijn woorden die je wellicht vaker hebt gelezen, inmiddels is het een holle term geworden. Maar dankzij de Tools® zijn het niet slechts woorden. Bovendien gaat het niet slechts om het krijgen van een sixpack of meer geld op de bank (aangezien dit slechts uiterlijke zaken zijn), maar om diep geluk van binnenuit te kunnen halen, keer op keer opnieuw.

Je verandert diepgewortelde patronen naar een nieuw systeem van denken, voelen en handelen.

Wat maakt coaching met de Tools® uniek vergeleken met andere methodes?

Ik laat mezelf veel coachen, omdat ik mezelf graag wil blijven ontwikkelen en onderzoeken, maar ook om te leren van andere coaches.

Er zijn coaches die veel praten en coaches die veel luisteren, of allebei. Maar de meeste mensen (klanten) willen graag hun innerlijke toestand veranderen, dat gaat verder dan alleen mindset en dus verder dan denken en praten. Want woorden zijn vaak niet genoeg.

Werken met de Tools® verandert je hele staat van zijn. Keer op keer weer. En als je het blijft oefenen, zoals ik nu al jaren doe, kan je je mentale en gevoelstoestand met een vingerknip veranderen. Daarom ben ik zo’n groot fan, ze zijn ontzettend praktisch en simpel toe te passen.

Ik beoefen de Tools® sinds 2016, volg en lees alles van de bedenkers en train iedere dag. Ik ben van de categorie practice what you preach en zonder Tools® was ik ook niet gekomen waar ik nu sta. Deze winter ben ik als enige coach van Europa op de lijst van officiële Tools®-coaches gezet, waar ik enorm dankbaar voor ben.

De Tools® zijn geschikt voor iedereen!

Het enige wat je nodig hebt is een open mind. Het zal anders zijn dan wat je ooit hebt gehoord of geleerd. Ze werken met behulp van onzichtbare krachten. En het mooie is, je hoeft er niet in te geloven, je hoeft het alleen maar te doen en te ervaren.

“Your mind is like a muscle. The more you train it, the stronger it gets.”

Vraag je eens af. Wie zou jij zijn zonder:

-Uitstelgedrag

-Teleurstellingen over mensen en situaties

-Negatief denken

-Boosheid en woede

-Verdriet

-Energieproblemen

-Moedeloosheid

-Faalangst

-Perfectionisme

-Gebrek aan (zelf)liefde

-Zelfsabotage

-Slachtoffergedrag

Ik kan het je vertellen: VRIJ. Je zou vrij zijn. En dit is geen constante staat van zijn, want dat bestaat niet, tenzij je als monnik op een berg alleen maar mediteert. Maar in ons gewone dagelijkse leven is het wel een staat van zijn die je kunt oefenen en steeds méér kunt gaan ervaren, zodat het jouw nieuwe systeem wordt. Ik leer je graag hoe.

Hoe de Tools® mij vonden

Het moment dat de Tools mij vonden, zal ik nooit vergeten. Het was in de tijd dat ik nog docent was in de voedingsindustrie. Ik bevond me op een punt in mijn leven, waarin ik mijn werkleven eigenlijk wel zat was. Ik haalde er geen plezier meer uit. Aan het einde van een reguliere werkdag, zat ik in de auto op weg naar huis. De radio stond aan en het 6-uur nieuws klonk door de speakers.

Niets bijzonders, want ik volgde het nieuws op de voet. Zowel binnenland als buitenland, radio of TV, nieuwssites en apps met pushberichten bij ‘breaking’ gebeurtenissen. Ik vond het extreem belangrijk om zo goed mogelijk geïnformeerd te zijn over het reilen en zeilen in de wereld. Dat gaf namelijk blijk van interesse en zo kon ik bovendien meepraten over de actualiteiten.

’s Avonds ging ik slapen, luisterend naar Twee Vandaag, en ’s ochtends stond ik weer op, scrollend door Nu.nl. In verkiezingstijd volgde ik daarnaast ook nog allerlei opinieprogramma’s en talkshows met politici. Ik realiseerde me het toen niet, maar het nieuws was mijn nieuwste, zogenaamd gezonde, verslaving.

Maar die dag was ik er ineens helemaal klaar mee. Ik had totaal geen zin meer om te luisteren naar die eentonige stemmen met hun negatieve informatie. Het kwartje viel. Ik realiseerde me dat ik mijn tijd nuttiger kon besteden, dan aan het volgen van ál het nieuws. Ik wilde iets luisteren dat me zou verrijken en vroeg me af of er zoiets bestond als luisterboek-apps. Toen ik voor een pauze langs de snelweg stopte bij een tankstation, voor een vette snack en een stiekeme sigaret aan een picknicktafel naast de parkeerplaats (ja dat deed ik toen nog!), kwam ik erachter dat er zo’n app was. Ik scrolde ik al tussen de vele boeken over persoonlijke ontwikkeling met een peuk op mijn lip. Ik koos er een paar uit en stapte de auto weer in.

In het allereerste boek dat ik luisterde, werd er een tool uit het boek ‘de Tools’ besproken. Het klonk zo interessant dat ik hier direct meer van wilde weten en ik stapte meteen over naar het luisterboek De Tools. Bij de eerste zinnen al, regende het kwartjes. Ik was hooked! Dit luisterboek heb ik, bij wijze van spreken, grijsgedraaid en het leesboek dat ik vervolgens kocht is mijn meest gelezen boek. Dit was precies wat ik nodig had. Ik ging de Tools oefenen, oefenen en nog meer oefenen. Ik was Tools, proefde Tools, ik ademde Tools.

Sindsdien is er geen dag meer voorbijgegaan dat ik geen Tool gebruik. Ze zijn wat mij betreft, en ook voor vele anderen die ermee werken, werkelijk BRIL-JANT. Je weet pas wat de Tools voor jou doen, als je ze doet. Voor mij bleek dat zeven maanden na die ene dag dat ik dat eerste luisterboek downloadde: ik was 8,5 kg slanker, want ik at gezonder en ik was voorgoed gestopt met roken. Ondertussen was ook intermittent fasting op mijn pad gekomen. Ik bevond ik me op dat moment, in mijn uppie, in het vliegtuig naar San Francisco, om deel te nemen aan een workshop van psycholoog Phil Stutz (de bedenker van de Tools).

Door deze training heb ik nóg meer geleerd, en natuurlijk over mezelf. Ook heb ik er een aantal geweldige mensen ontmoet, waar ik nog steeds contact mee heb. Dit waren mensen die in hetzelfde schuitje zaten als ik, en er ook voor kozen om niet langer akkoord te gaan met een middelmatig en oppervlakkig leven met kortstondige bevrediging. Ook zij namen de regie over hun eigen leven en kozen ervoor om actie te ondernemen, juist op de punten waar ze het meest last van hadden.

De Tools hebben mijn leven verrijkt op een niveau dat ik nooit eerder voor mogelijk had gehouden. Zes jaar eerder werd ik wakker, wist ik wat ik níet wilde en zette een punt achter mijn huwelijk. Maar dankzij de Tools gebeurde er iets heel anders: ik was nu echt klaarwakker geworden en wist nu wat ik wél wilde! Al zingend liep ik daar, alleen, over de prachtige Golden Gate Bridge, naar de kant die ik op wilde met mijn leven: mensen helpen om van hun leven een meesterwerk te maken, op álle facetten.

Wil je eens praten over de Tools®?

Leuk! Het is mijn favoriete onderwerp!

Plan hier een gratis kennismakingssessie in.

Schrijf je in voor tips, Tools en inzichten in je mailbox.

Chat openen
Kan ik je helpen?
Hallo, kan ik je helpen?