fbpx

Hoe de Tools® mij vonden

Het moment dat de Tools mij vonden, zal ik nooit vergeten. Het was in de tijd dat ik nog docent was. Ik bevond me op een punt in mijn leven, waarin ik mijn werkleven eigenlijk wel zat was. Ik haalde er geen plezier meer uit. Aan het einde van een reguliere werkdag, zat ik in de auto op weg naar huis. De radio stond aan en het 6-uur nieuws klonk door de speakers.

Niets bijzonders, want ik volgde het nieuws op de voet. Zowel binnenland als buitenland, radio of TV, nieuwssites en apps met pushberichten bij ‘breaking’ gebeurtenissen. Ik vond het extreem belangrijk om zo goed mogelijk geïnformeerd te zijn over het reilen en zeilen in de wereld. Dat gaf namelijk blijk van interesse en zo kon ik bovendien meepraten over de actualiteiten.

’s Avonds ging ik slapen, luisterend naar Twee Vandaag, en ’s ochtends stond ik weer op, scrollend door Nu.nl. In verkiezingstijd volgde ik daarnaast ook nog allerlei opinieprogramma’s en talkshows met politici. Ik realiseerde me het toen niet, maar het nieuws was mijn nieuwste, zogenaamd gezonde, verslaving. 

Maar die dag was ik er ineens helemaal klaar mee. Ik had totaal geen zin meer om te luisteren naar die eentonige stemmen met hun negatieve informatie. Het kwartje viel. Ik realiseerde me dat ik mijn tijd nuttiger kon besteden, dan aan het volgen van ál het nieuws. Ik wilde iets luisteren dat me zou verrijken en vroeg me af of er zoiets bestond als luisterboek-apps. Toen ik voor een pauze langs de snelweg stopte bij een tankstation, voor een vette snack en een stiekeme sigaret aan een picknicktafel naast de parkeerplaats (ik was niet alleen nieuwsverslaafd, maar ook verslaafd aan sigaretten, alcohol en shoppen) kwam ik erachter dat er zo’n app bestond. Ik scrolde ik al tussen de vele boeken over persoonlijke ontwikkeling met een peuk op mijn lip. Ik koos er een paar uit en stapte de auto weer in. 

In het allereerste boek dat ik luisterde, werd er een tool uit het boek ‘de Tools’ besproken. Het klonk zo interessant dat ik hier direct meer van wilde weten en ik stapte meteen over naar het luisterboek De Tools. Bij de eerste zinnen al, regende het kwartjes. Ik was hooked! Dit luisterboek heb ik, bij wijze van spreken, grijsgedraaid en het leesboek dat ik vervolgens kocht is mijn meest gelezen boek. Dit was precies wat ik nodig had. Ik ging de Tools oefenen, oefenen en nog meer oefenen. Ik was Tools, vrat Tools, ik ademde Tools. 

Sindsdien is er geen dag meer voorbijgegaan dat ik geen Tool gebruik. Ze zijn wat mij betreft, en ook voor vele anderen die ermee werken, werkelijk BRIL-JANT. Je weet pas wat de Tools voor jou doen, als je ze doet. Voor mij bleek dat zeven maanden na die ene dag dat ik dat eerste luisterboek downloadde: ik was 8,5 kg slanker, want ik at gezonder en ik was voorgoed gestopt met roken. Ondertussen was ook intermittent fasting op mijn pad gekomen. Ik bevond ik me op dat moment, in mijn uppie, in het vliegtuig naar San Francisco, om deel te nemen aan een live training van psychotherapeut Phil Stutz (de bedenker van de Tools®). 

Door deze training heb ik nóg meer geleerd, en natuurlijk over mezelf. Ook heb ik er een aantal geweldige mensen ontmoet, waar ik nog steeds contact mee heb. Dit waren mensen die in hetzelfde schuitje zaten als ik, en er ook voor kozen om niet langer akkoord te gaan met een middelmatig en oppervlakkig leven met kortstondige bevrediging. Ook zij namen de regie over hun eigen leven en kozen ervoor om actie te ondernemen, juist op de punten waar ze het meest last van hadden. 

De Tools hebben mijn leven verrijkt op een niveau dat ik nooit eerder voor mogelijk had gehouden. Zes jaar voor de Tools mij vonden werd ik al (of eindelijk) wakker, wist ik wat ik níet wilde en zette een punt achter mijn huwelijk. Maar dankzij de Tools gebeurde er iets heel anders: ik was nu echt klaarwakker geworden en wist nu wat ik wél wilde! Al zingend liep ik daar, alleen, over de prachtige Golden Gate Bridge, naar de kant die ik op wilde met mijn leven: mensen helpen om van hun leven een meesterwerk te maken, op álle facetten. 

Sinds die workshop ben ik doorgegaan met alles te volgen wat ik over De Tools® kon vinden en ben ik bij meerdere trainingen van Phil en Barry geweest in Amerika. Het is een grote eer als enige coach van Europa (!) vermeld te staan op hun website die mensen met De Tools® kan helpen en ik doe iedere dag mijn best om die titel waardig te blijven.

Dit ben ik

Humor
Het ijs breken met grapjes. Het helpt me in ander perspectief te denken en vaak daardoor anderen ook.

Spiritueel
Ik vind spiritualiteit op een hele nuchtere en praktische manier ontzettend interessant. Ik denk dat ik een van de weinige, zo niet de enige, coach in Nederland ben die al zoveel jaren gebruik maakt van de Tools van Phil Stutz en Barry Michels. Dit zijn technieken die direct je emotionele toestand veranderen. Ik pas ze nu sinds 7 jaar toe en er gaat geen dag voorbij dat ik niet een (maar meestal meerdere) Tool gebruik.

Gedreven enthousiasteling
Als het gaat over mijn werk: I LOVE IT! Eigenlijk doe ik alleen maar wat ik leuk vind. Behalve dan de administratie…

Energiek
Nee, niet officieel ADHD-gediagnosticeerd, maar er zijn twijfels. Wat weinigen weten is dat ik ook heel goed kan niksen.

Leergierig
Ik vreet informatie over psychologie, filosofie, voeding en persoonlijke ontwikkeling als ontbijt, op de dagen dat ik niet meer “echt ontbijt”.

Liefdevol confronterend
Lees: ik kan soms nogal “in your face” zijn, maar altijd vanuit liefde en de beste intenties.

Wat je misschien over mij wil weten is dat ik:

Onwijs dankbaar ben dat ik moeder ben geworden van mijn lieve Jimmy (7). EN dat ik het ook heerlijk vind dat ik nog steeds mijn eigen ding (lees: werk) kan doen, dankzij de geweldige verdeling van mijn partner en mij.

Als een echte, van oorsprong Achterhoekse confronterend en direct kan zijn, maar altijd met een lach en vaak ook vanuit “I have been there as well”.

Dol ben op leren en nieuwe psychologische inzichten. Ik heb naast voeding ook psychologie en coaching gestudeerd. In de eerste plaats coach ik als Tools® coach. Ik volg alles van Phil en Barry, lees veel en volg altijd wel een opleiding om steeds weer een beetje beter te worden als coach en als mens.

CrossFitter ben terwijl ik ooit een broertje dood had aan sporten. Het is de enige sport die ik leuk genoeg vind om mezelf extreem vroeg voor het bed uit te schoppen, ook al is dat soms een uitdaging. Mijn vriend heeft een CrossFit box en ik ben ook bevoegd level 2 trainer.

Half-Pools ben, de taal spreek en me ook echt zo voel: ik ben dol op tradities en de Poolse gastvrijheid. Mijn koelkast is nooit leeg en ik maak graag lekkere (en natuurlijk gezonde) diners voor mijn gasten.

Bomen high five als ik ga hardlopen. Soms blijf ik er zelfs een tijdje tegen aan staan leunen. Ik geloof dat bomen stress en negatieve energie kunnen wegnemen. En nee, ik ben dus ook niet vies van spiritualiteit, maar wel op een nuchtere en praktische manier.

Ook ga ik drie keer per week sporten om 5.30 uur ’s ochtends. Ooit zou ik dit zum kotzen hebben gevonden. Nu wil ik nooit meer anders. Dit is de start van morning ritual. Vervolgens, en op de andere dagen, mediteer ik, schrijf ik, douche ik koud af en schrijf ik een stukje in mijn journal, waarbij ik dankbaar ben voor alles wat ik heb. Dit is mijn miracle morning en het is mijn superfuel voor de hele dag. 

Zonder de Tools van Phil Stutz en Barry Michels geen succes had gemaakt van mijn leven. Ik gebruik ze iedere dag en ik denk dat ik een van de weinige, zo niet de enige, coaches in Nederland ben die ze zoveel gebruikt. Zowel persoonlijk als in mijn coaching.

Dit ben ik ook:

Ik als coach

Ieder jaar zit ik wel in een opleiding of met mijn neus in de boeken of online trainingen. Dit is wat ik tot nu toe heb gedaan.

  • In mijn sessies ben ik liefdevol (en soms helemaal NIET liefdevol, maar kick-ass!) confronterend. Ik werk heel erg op gevoel en ik kan dit ook ontzettend goed (ook online).
  • Praten en je verhaal kwijt kunnen is belangrijk, maar we gaan ook ontspannende en mentale spirituele oefeningen toepassen die je later zelf kunt gebruiken en waar ik regelmatig ook opnames van toestuur
  • Ik coach je dus middels diverse Tools van Phil Stutz and Barry Michels. Ik ben ook meerdere keren bij Phil Stutz persoonlijk in training geweest in Californië, maar ook bij Barry Michels in New York.
  • Ik ben Heroic Performance Coach Class 1 Year 4. Hier pas ik ook ontzettend veel van toe in mijn coaching.
  • Diverse coachingopleidingen waaronder die bij de Alba academie te Veldhoven
  • Trainingen NLP en CBT
  • Studie Toegepaste Psychologie HBO
  • Studie HBO voeding in Wageningen 
  • Diverse relevante trainingen zoals MBTI/JTI (inzichten in persoonlijkheid)
  • Ik zit altijd met mijn neus in de boeken, want ik ben dol op persoonlijke ontwikkeling.

De Tools® doen meer dan het verlichten van directe problemen, als je ze consequent gebruikt veranderen ze je totale leven. Je komt in een energie te staan die niet meer van jezelf lijkt te zijn.

-Sylvia Holtslag

Chat openen
Kan ik je helpen?
Hallo, kan ik je helpen?