Over mij

Sinds de eerste coachingsessie, die ik zelf mocht ondergaan, voelde ik al iets bij het beroep Coach. Ik vond het een ontzettend mooi idee dat ik ook op individuele basis mensen diepgaand zou kunnen helpen in plaats van alleen als docent voor een groep. Op dat moment was ik namelijk nog docent Voeding, maar ik ging me direct verdiepen in de opleidingsmogelijkheden en nog geen vier weken later zat ik een opleiding tot coach practitioner. Het was ontzettend leerzaam, vooral het vele oefenen heeft me veel gebracht, maar ik had een minder gevoel met de coachtechnieken die werden aangeleerd. Ze gaven vooral veel inzichten (ook in het verleden), maar weinig verlichting.

Toch volgde ik alle trainingen die ik mijn werkgever me maar liet volgen, in de hoop dat ik daardoor genoeg bagage (lees: zelfvertrouwen) zou krijgen om, inmiddels mijn grote droom, eigen een coachingpraktijk op te starten.

Ik deed al wat coaching, on the side, in mijn docentschap en samen met mijn partner coachten we ook mensen op het gebied van voeding en leefstijl. Maar ergens voelde ik me altijd een fraudeur. Ik vond de stappen die ik had geleerd lastig toe te passen en had er geen, tot weinig, echte feeling mee.

Totdat op een goede dag in 2016 het boek De Tools mij vond (jawel, dat lees je goed). Het was een luisterboek en al bij de eerste paar zinnen had ik het gevoel: DIT GAAT OVER MIJ! Ik was direct hooked en sindsdien verslind ik alles wat er van de bedenkers, mijn held Phil Stutz en zijn zeergewaardeerde compagnon Barry Michels verschijnt. De Tools® gebruikte ik  bij alles wat ik deed en ook bij de coaching naast het werk dat ik al deed. 

Vanaf dat ene moment, inmiddels dus 7 jaar geleden, is mijn leven drastisch, zelfs 180 graden, veranderd. Voor iedere live opleiding/training die Phil en Barry sindsdien gaven, stapte ik het vliegtuig naar Amerika in. Ik ben ontzettend vereerd dat ik hun Tools mag gebruiken en door hen persoonlijk tot Tool®-coach ben benoemd. De enige in Nederland!

Door het continu toepassen van de Tools® ging ik van iemand met een continu gebrek aan eigenwaarde (al zou niemand dat aan de buitenkant bij mij hebben opgemerkt, tenzij je me echt kende), en met diverse verslavingen, naar stap voor stap het worden van een vrouw/mama en coach met zelfvertrouwen en liefdevolle discipline die supergoed voor zichzelf zorgt.

Dankzij De Tools® zei ik mijn baan op, schreef mijn eerste boek en startte mijn eigen coachpraktijk in 2019, ondanks dat ik het doodeng vond. Mijn 2e boek is inmiddels uit en mijn tweede bedrijf opgestart.

Ik wil graag allerbeste coach zijn voor mijn klanten die er maar te vinden is. De Tools maken voor mij hét verschil in het embody’en van het zijn van die coach en daar werk ik met liefde en dankbaarheid iedere dag aan. 

Dit ben ik

Humor
Het ijs breken met grapjes. Het helpt me in ander perspectief te denken en vaak daardoor anderen ook.

Spiritueel
Ik vind spiritualiteit op een hele nuchtere en praktische manier ontzettend interessant. Ik denk dat ik een van de weinige, zo niet de enige, coach in Nederland ben die al zoveel jaren gebruik maakt van de Tools van Phil Stutz en Barry Michels. Dit zijn technieken die direct je emotionele toestand veranderen. Ik pas ze nu sinds 7 jaar toe en er gaat geen dag voorbij dat ik niet een (maar meestal meerdere) Tool gebruik.

Gedreven enthousiasteling
Als het gaat over mijn werk: I LOVE IT! Eigenlijk doe ik alleen maar wat ik leuk vind. Behalve dan de administratie…

Energiek
Nee, niet officieel ADHD-gediagnosticeerd, maar er zijn twijfels. Wat weinigen weten is dat ik ook heel goed kan niksen.

Leergierig
Ik vreet informatie over psychologie, filosofie, voeding en persoonlijke ontwikkeling als ontbijt, op de dagen dat ik niet meer “echt ontbijt”.

Liefdevol confronterend
Lees: ik kan soms nogal “in your face” zijn, maar altijd vanuit liefde en de beste intenties.

Wat je misschien over mij wil weten is dat ik:

Onwijs dankbaar ben dat ik moeder ben geworden van mijn lieve Jimmy (7), dat ging niet vanzelf. EN dat ik het ook heerlijk vind dat ik nog steeds mijn eigen ding (lees: werk) kan doen, dankzij de geweldige verdeling van mijn vriend en mij.

Als een echte, van oorsprong Achterhoekse confronterend en direct kan zijn, maar altijd met een lach en vaak ook vanuit “I have been there as well”.

Dol ben op leren en nieuwe psychologische inzichten. Ik heb naast voeding ook psychologie en coaching gestudeerd. In de eerste plaats coach ik als Tools® coach. Ik lees veel en volg altijd wel een opleiding om steeds weer een beetje beter te worden als coach en als mens.

CrossFitter ben terwijl ik ooit een broertje dood had aan sporten. Het is de enige sport die ik leuk genoeg vind om mezelf voor het bed uit te schoppen, ook al is dat soms een uitdaging. Mijn vriend heeft een CrossFit box en ik ben ook bevoegd level 2 trainer.

Half-Pools ben, de taal spreek en me ook echt zo voel: ik ben dol op tradities en de Poolse gastvrijheid. Mijn koelkast is nooit leeg en ik maak graag lekkere (en natuurlijk gezonde) diners voor mijn gasten.

Bomen high five als ik ga hardlopen. Soms blijf ik er zelfs een tijdje tegen aan staan leunen. Ik geloof dat bomen stress en negatieve energie kunnen wegnemen. En nee, ik ben dus ook niet vies van spiritualiteit, maar wel op een nuchtere en praktische manier.

Ook ga ik drie keer per week sporten om 5.30 uur ‘s ochtends. Ooit zou ik dit zum kotzen hebben gevonden. Nu wil ik nooit meer anders. Dit is de start van morning ritual. Vervolgens, en op de andere dagen, mediteer ik, schrijf ik, douche ik koud af en schrijf ik een stukje in mijn journal, waarbij ik dankbaar ben voor alles wat ik heb. Dit is mijn miracle morning en het is mijn superfuel voor de hele dag. 

Zonder de Tools van Phil Stutz en Barry Michels geen succes had gemaakt van mijn leven. Ik gebruik ze iedere dag en ik denk dat ik een van de weinige, zo niet de enige, coaches in Nederland ben die ze zoveel gebruikt. Zowel persoonlijk als in mijn coaching.

Dit ben ik ook:

 

Ik als coach

Ieder jaar zit ik wel in een opleiding of met mijn neus in de boeken of online trainingen. Dit is wat ik tot nu toe heb gedaan.

  • In mijn sessies ben ik liefdevol (en soms helemaal NIET liefdevol, maar kick-ass!) confronterend. Ik werk heel erg op gevoel en ik kan dit ook ontzettend goed (ook online). 
  • Praten en je verhaal kwijt kunnen is belangrijk, maar we gaan ook ontspannende en mentale spirituele oefeningen toepassen die je later zelf kunt gebruiken en waar ik regelmatig ook opnames van toestuur
  • Ik coach je dus middels diverse Tools van Phil Stutz and Barry Michels. Ik ben ook meerdere keren bij Phil Stutz persoonlijk in training geweest in Californië, maar ook bij Barry Michels in New York.
  • Ik ben Heroic Performance Coach Class 1 Year 4. Hier pas ik ook ontzettend veel van toe in mijn coaching.
  • Diverse coachingopleidingen waaronder die bij de Alba academie te Veldhoven
  • Trainingen NLP en CBT
  • Studie Toegepaste Psychologie HBO
  • Studie HBO voeding in Wageningen 
  • Diverse relevante trainingen zoals MBTI/JTI (inzichten in persoonlijkheid)
  • Ik zit altijd met mijn neus in de boeken, want ik ben dol op persoonlijke ontwikkeling.

De Tools doen meer dan het verlichten van directe problemen, als je ze consequent gebruikt veranderen ze je totale leven. Je komt in een energie te staan die niet meer van jezelf lijkt te zijn.

-Sylvia Holtslag