Over mij

Voordat ik coach en schrijfster was leidde ik een totaal ander leven. Een leven waarin ik op papier alles had, dat als de maatschappij als succesvol bestempeld zou worden. Een man, een huis, een goedlopend bedrijf, een auto, mooie spullen, kasten vol kleren en schoenen en ga zo maar door. Ik deed leuke dingen, kon op vakantie en ging dagjes uit. Als ik me niet goed voelde, kocht ik wat moois voor mezelf om het ongemak niet te voelen. Of ik trok een fles wijn los of bedacht weer een nieuw ding, om te kunnen organiseren zoals bijvoorbeeld een feestje of het plannen van een citytrip.

Aan de buitenkant leek het top, van binnen was ik niet gelukkig. Ik sloeg me mijn werkdagen door in werk wat ik niet echt leuk vond, was altijd bezig met wat anderen wilden of verwachtten en voelde een leegte die zich niet langer meer liet vullen met iets van buitenaf.

Zonder dat ik het toen besefte had ik inmiddels een shopverslaving, bovendien snoepte ik dagelijks, dronk ik veel en regelmatig alcohol en surfde veel op het internet. Op een bepaald moment was ik de weg helemaal kwijt en ik werd ook nog eens verliefd op een ander. Het kon zo niet langer, de maat was vol en ik ben vertrokken uit rijke maar lege leven.

Ik ging in een ander land wonen en maakte vervolgens een wereldreis. In Azië zag ik mensen die nauwelijks wat te makken hadden, met zijn achten in een hutje woonden en volmaakt gelukkig waren. Dat weet je doordat mensen een bepaalde energie uitstralen. Bovendien ontdekte ik dat ik me ook prima kon redden met slechts 3 jurkjes in mijn backpack. Het was heerlijk overzichtelijk. Een prachtige tijd.

Weer terug in Nederland, werd het echter hetzelfde liedje met een andere partner. Ik zat zo weer in de materialistische ratrace. Mijn shopverslaving was terug van weggeweest, net als mijn snoepverslaving.

Wat het grote verschil was, was dat ik werk vond als docent Voeding en bij het opleidingsinstituut waar ik werkzaam was, zoveel opleidingen mocht volgen als ik maar wilde. Ik werkte nu ook aan mijn innerlijke verrijking en kwam uiteindelijk van al mijn verslavingen af en ik weet dat ik altijd voorzichtig moet zijn, omdat ik enorm verslavingsgevoelig ben.

Er is sinds 2010 geen jaar voorbij gegaan dat ik geen opleiding volgde, behalve het jaar dat dat ik het grootste geschenk ooit mocht ontvangen: ons zoontje Jimmy. Ik leer ontzettend graag. Toen mijn moeder iets meer dan 3 jaar geleden overleed, net als mijn vader aan de gevolgen van een ongezonde leefstijl, viel alles op zijn plek… ik wilde mensen helpen met mijn verhaal, mijn kennis en kunde. Ik scheef mijn eerste boek What IF? om mensen te helpen met hun leefstijl.

Inmiddels heb ik een succesvolle coachingpraktijk als de Intermittent Fasting Coach en van What IF? zijn duizenden exemplaren verkocht. Het is me een eer dat ik zoveel mensen mag helpen naar een gezond voedingspatroon.

Toch merkte ik dat veel mensen nog moeite hebben met het in stand houden van een gezond voedingspatroon, hoe goed Intermittent Fasting ook werkt. Mensen die niet echt gelukkig zijn in hun leven en doen wat hun omgeving van ze verwacht in plaats van wat ze zelf willen. Daarom schreef ik What’s Next? dat in september 2021 uit is gekomen. Het is een verdieping op het eerste boek, waardoor men niet alleen een energieke leefstijl krijgt, maar ook een fantastisch leven, waardoor ze die leefstijl in stand kunnen houden.

Door dit te mogen doen, leef ik een ongekende energie, voel ik betekenis omdat ik anderen mag helpen en leef waar ik voor bestemd ben.

Ik ben hier om anderen te leren hun fantastische leven te gaan leiden op alle vlakken. Zowle fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Een 100% leven als De 100% Coach.

Dit ben ik

Humor
(Van de grootste ellende nog grapjes maken. Niet altijd gepast, maar het helpt me in ander perspectief te denken en vaak daardoor anderen ook)

Gedreven enthousiasteling
(lees workaholic, want: I LOVE MY JOB!)

Energiek
(nee, niet officieel ADHD-gediagnosticeerd, maar er zijn twijfels)

Leergierig
(ik vreet informatie over psychologie, filosofie, voeding en persoonlijke ontwikkeling als ontbijt, op de dagen dat ik niet meer “echt ontbijt”)

Liefdevol confronterend
(lees: ik kan soms nogal “in your face” zijn, maar wel vanuit de beste intenties)

Wat je over mij moet weten is dat ik:

Onwijs dankbaar ben dat ik moeder ben geworden van mijn lieve Jimmy (6), dat ging niet vanzelf. EN dat ik het ook heerlijk vind dat ik nog steeds mijn eigen ding (lees: werk) kan doen, dankzij de geweldige verdeling van mijn vriend en mij.

Als een echte, van oorsprong Achterhoekse confronterend en direct kan zijn, maar altijd met een lach en vaak ook vanuit “I have been there as well”.

Dol ben op leren en nieuwe psychologische inzichten. Ik heb naast voeding ook psychologie en coaching gestudeerd. Ook ben ik Tools® coach. Ik lees veel en volg altijd wel een opleiding om steeds weer een beetje beter te worden als coach en als mens.

CrossFitter ben terwijl ik ooit een broertje dood had aan sporten. Het is de enige sport die ik leuk genoeg vind om mezelf voor het bed uit te schoppen, ook al is dat soms een uitdaging. Mijn vriend heeft een CrossFit box en ik ben ook bevoegd level 2 trainer.

Half-Pools ben, de taal spreek en me ook echt zo voel: ik ben dol op tradities en de Poolse gastvrijheid. Mijn koelkast is nooit leeg en ik maak graag lekkere (en natuurlijk gezonde) diners voor mijn gasten.

Bomen high five als ik ga hardlopen. Soms blijf ik er zelfs een tijdje tegen aan staan leunen. Ik geloof dat bomen stress en negatieve energie kunnen wegnemen. En nee, ik ben dus ook niet vies van spiritualiteit, maar wel op een nuchtere en praktische manier.

Een inmiddels niet meer zo geheime verslaving heb voor cheese cake. Die eet ik natuurlijk alleen op een cheatmoment en alleen als ik zeer zeker weet dat hij onwijs watertandend megalekker is. Ik ben er letterlijk stad en zelfs wereld voor af geweest. Zelfs in China heb ik op diverse plekken de cheesecake getest. Maar helaas hebben Chinezen een lactose-intolerantie, hetgeen echte cheese cake maken een uitdaging maakt.
Echter ook in Nederland is het goed zoeken. Dit is mijn top 3, maar tips zijn altijd welkom:
1) Villa Augustus Dordrecht

2) Toet Amsterdam

3) De Gillende Keukenmeiden Zwolle (wel die met
meringue)

Gezonder alternatief:

SUE Frambozen cheesecake, omdat deze niet alleen lekker maar ook verantwoord is. (En wél geschikt met gluten én lactose-intolerantie)

Dit ben ik ook:

Ben jij Next? Mag ik jou ook helpen?

Laten we dan eens kennis maken

Mail me gerust voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek om te kijken of ik jou kan helpen om ook een fantastisch leven te gaan leiden, waarin je echt gelukkig wordt en gaat leven in een energie die niet meer van jezelf lijkt te zijn. Mail me op info@sylviaholtslag.nl voor meer informatie.

En in die gratis call, geef ik je 2 superwaardevolle inzichten waar jij direct mee aan de slag kunt! Hoe gaaf is dat?

“Stop met denken, start met doen en leef voor 100%.”

-Sylvia Holtslag