Ik heb vakantie. Maar dat is zo gek. Als ik vrij ben, heb ik altijd extra veel inspiratie. Gisteren zat ik lekker ontspannen in het Vondelpark terwijl mijn zoontje aan het spelen was en toen kwam er van alles in me op. Bovendien voelt schrijven voor mij niet als werken en wil ik dit graag met je delen.

Het gaat over…​ jezelf bevrijden. Hoe kun je nou de beste, mooiste, fijnste, liefste versie van jezelf worden?

Daarvoor moet je je, onder andere (want het gaat niet alleen over denken), bevrijden van je belemmerende overtuigingen. Dit is een bekende term in de coachwereld, maar misschien ken jij hem nog niet. Even simpel uitgelegd: een belemmerende overtuiging is iets dat je gelooft dat je niet dient. Bijvoorbeeld dat je gelooft dat:
·      je niet mooi, slim of goed genoeg bent,
·      jij nooit fit kunt worden,
·      je beter nooit van baan wisselt, omdat je in je huidige te goed verdient
·      het nooit meer goed komt met jou…
om er maar een paar te noemen.

Je geloof in die overtuiging kan heel hardnekkig zijn. Je moet er dus actief aan werken om er verandering in aan te brengen. Daarbij komt dat de meeste mensen een groot negativiteitsbias hebben. De negativiteitsbias (ook wel genoemd het negativiteitseffect) is het verschijnsel dat we negatieve gebeurtenissen en informatie gemakkelijker opmerken dan positieve, dat we er sterker door beïnvloed worden en dat we ze gemakkelijker herinneren.

Het schijnt dat we minimaal 3 positieve gedachten nodig om 1 negatieve te compenseren. Sommige mensen hebben er nog meer nodig. Dat is allemaal vanuit de evolutie, omdat onze voorouders snel keuzes moesten maken of iets gevaarlijk was of niet. Met een bij voorbaat negatieve houding was je veiliger.

Maar nu dient het ons vaak niet meer. En toch doen we het wel. Een negatieve houding KIES je. Voor velen is het een veilig vangnet. Een manier om jezelf te beschermen en niet buiten je comfort zone te hoeven komen. Het probleem daarvan is dat je niet groeit, je niet ontwikkelt. Je wordt niet die persoon die je zou willen zijn. Doei!: beste, mooiste, fijnste, liefste versie van mezelf!

Een negatieve houding en gedachtegang beperkt je namelijk op 2 manieren.

 

  1. Je vermogen om te dromen.
  1. Je moed om je dromen na te jagen.


Als jij het anders wilt, zul je er anders over moeten gaan denken en anders moeten handelen, anders blijf je vast zitten.

Observeer eens een tijdje je manier van denken. Turf iedere negatieve gedachte. Merk je dat je erg veel negatief denkt? Relativeer je gedachten dan: ga van neutraliseren naar doeldenken, zoals ik in mijn boek What’s Next? uitleg in hoofdstuk 4 Deal met je shit.

In het kort:
Neutraal denken over een gebeurtenis:
1) Wat is er aan de hand?
2) Wat wil ik bereiken? Doeldenken (dat is niet hetzelfde als doemdenken 😉)
3) Actie ondernemen: Problem solved. Ja het is echt zo simpel

Er verandert niets als jij niet verandert. Dat weet je. Maar weten is niet hetzelfde als doen. Tijd om in actie te komen!

Volgende week (25 en 26 oktober) geef ik de GRATIS training Stop met denken aan een droomleven en start met het creëren ervan. Je kunt je hier de tijden checken en je aanmelden als meer wilt leren over hoe jij diep geluk kunt gaan ervaren vanuit jezelf.
Onbelemmerd door je lijf, je energie, tijd of je omgeving. Leven met lef, vertrouwen en liefde in een ongekende energie!

Zie ik je dan?​ Ik wens je een prachtige dag toe!


❤️​
Sylvia

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *