Vanochtend begon ik mijn werkdag met “oh shit, so much to do and so little time”… Ik wist gewoon niet waar ik moest beginnen, zoveel werk lag er op me te wachten. En dus bevond ik me even later, heel logisch, op een website om nieuwe nagellak uit te zoeken. 

Hallo oude vriend: shopverslaving, omdat het ff tegen lijkt te zitten.

Het gevolg: nog meer tijd verloren (nog geen geld, want niks gekocht) en nog steeds geen idee waar te beginnen. Een totale staat van verwarring.

Alleen het fijne is… dit is een zo’n bekend en hardnekkig patroon van mij, dat dit hele proces nog geen 5 minuten heeft geduurd, in tegenstelling tot vroeger waarop het soms dagen kon duren.

Ongemak laat zich niet vullen door iets van buitenaf. Je moet het monster in de ogen kijken en doen wat ervoor nodig is.

Wat moet er gebeuren? Wat is echt belangrijk? Maak een lijstje voor jezelf. En niet zo’n lijstje om het lijstje maken, dat je straks kan afvinken dat je een lijstje hebt gemaakt en waar vervolgens niks van wordt uitgevoerd… een lijstje met de echt noodzakelijke dingen die je moet uitvoeren.

Het motto: “First things first… second things not at all.”

Voor een soms chaotisch en ongeleid projectiel als ik, is het onmisbaar: structuur. Dus zet ik mezelf ertoe. Ik jank zo’n lijstje in elkaar, zet er nummers bij, streep de onzindingen door en ga aan de slag. Mag het zo simpel zijn? Ja, dat mag. 

Bepaal wie je wilt zijn: een creator of een uitsteller. -Creator!
Doe wat je moet doen: afmaken of vooruitschuiven. -Afmaken!
En dan heb je wat je graag wilt hebben: Je sh*t voor elkaar.

En wat brengt dat je? Het gevoel van magie. Je bent iemand die dingen doet en afrondt en dat geeft een heerlijk gevoel! Daar kunnen geen 10 potten nagellak of wat dan ook tegenop!

Wat schuif jij voor je uit dat er moet gebeuren? En hoe kun jij de magie op maandag (of welke dag dan ook) creëeren? Ik ben benieuwd!