Vanmorgen mocht ik te gast zijn in een ”Clubhouse”, van Margit Ceska: de Liefdestalk. Mocht je clubhouse nog niet kennen, dat is een soort van live podcast waar je (zonder beeld!) mee kunt praten over ieder onderwerp dat je maar kunt bedenken. Heel erg leuk, met name deze Clubhouse van Margit.

Ik mocht iets vertellen over mijn nieuwe boek What’s Next? en het verhaal erachter. En vanochtend gebeurde er iets in me terwijl ik het vertelde… het verhaal kwam volledig vanuit mijn hart. Er was flow, ik voelde passie, ik voelde liefde, ik sprak vanuit mijn ziel… het was werkelijk waar: magisch!

En ja, ik weet hoe dit klinkt… Wat is dat dan precies?  Op deze manier spreken? Je echte zelf zijn? Je uiten vanuit kwetsbaarheid, vanuit liefde nou eigenlijk? Het is bijna niet uit te leggen, want het is een gevoel.

Het is vrij vertellen. Het achterste puntje van je ziel laten zien. Zonder schaamte, onbelemmerd van het “wat zullen ze ervan vinden”-idee en “ik moet wel een beetje goed overkomen”. Dat maakt dan totaal niet meer uit, als je je verbindt vanuit je diepste binnenste ik… Het is dat stukje waar we bang voor kunnen zijn dat onze kop eraf gaat als we dat laten zien… dat stuk.

Dit is ook wie ik ben, en dit is waar ik voor sta, mensen vinden er toch wel iets van… en dat is helemaal prima, ik laat me er niet door remmen.

Ik ben volledig oké met mezelf, sterker nog: ik houd van mezelf (en dat is tientallen jaren anders geweest), ondanks al mijn gebreken (en dat zijn er veel!). Guess what: I am human! En ik omarm ook dat donkere stuk van mezelf en zet het letterlijk in het licht.

Het kan in eerste instantie mega-eng aanvoelen om je zo te uiten, maar als je het gaat inbrengen in alles wat je doet, hoe je communiceert en wie je bent… spreek je vanuit een energie die niet meer van jezelf lijkt te zijn. En dat voelen mensen, zelfs al kunnen ze je niet eens zien.

Het was priceless om dit te mogen doen en te ervaren. En alsof dat nog niet genoeg was, kreeg ik ook nog eens zulke mooie reacties. Mensen die normaal altijd hun woordje klaar hadden waren speechless. “Hier staat een vrouw met een missie” zei iemand. Vervolgens ontving ik nog e-mailberichten met vragen over mijn coaching en een uitnodiging om ergens te komen spreken…

Het voelt bijna arrogant om dit te delen, “hoor haar haar eigen loftrompet afsteken”, maar dat is niet waarom ik dit deel. Ik gun het namelijk iedereen om dit ook te mogen ervaren en daarom doe ik het. Want ik weet dat veel mensen het ontzettend eng vinden. Het is wat ik ze in mijn coaching leer. Omarm je hele zelf en dan hoef je nooit meer bang te zijn voor wat anderen van je zullen vinden.

Als je echt jezelf durft te zijn, vanuit de persoon die jij wilt zijn, ga je je eigen leven leiden in een ongekende energie. Als we dat allemaal doen, wordt onze wereld een heel stuk mooier.

Nieuwsgierig? Zou je dit misschien willen voor je collega’s/klanten in je bedrijf een lezing van me willen? Een straight-from-the-heart-verhaal met de sleutels tot een fantastisch leven? Of heb je ook interesse in coaching? Stuur me gerust een berichtje en dan overleggen we wat de mogelijkheden zijn.

Liefs,
Sylvia

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *