Bloemkoolpizza

Superlekkere lowcarb bloemkoolpizza met tomaten
Bereidingstijd 25 min
Oventijd 20 min
Totale tijd 55 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 porties

Equipment

 • Keukenmachine of rasp
 • Garde
 • Bakpapier
 • Oven
 • Pizzablik/springvorm/ovenplaat

Ingrediënten
  

 • 1 Bloemkool of een zak bloemkoolrijst!
 • 2 tenen Knoflook geperst
 • 50 gram geraspte biologische rauwmelkse oude kaas
 • 50 gram biologische mozzarella
 • 2 eieren
 • 1,5 eetlepel Italiaanse kruiden
 • Peper en zeezout naar smaak
 • 1 el roomboter gesmolten
 • 2 grote tomaten in plakken

Instructies
 

 • Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de bloemkool in grove stukken en spoel deze goed af. Vermaal de bloemkool in de keukenmachine. Als je die niet hebt, kun je ook een rasp gebruiken, alleen gaat dat wel een stukje langzamer. Vervolgens doe je de fijngemalen bloemkool in een bak en zet het 3 tot 5 minuten in de magnetron.
 • Laat de gekookte bloemkool uitlekken in een zeef met een theedoek erin en wring deze goed uit, want er komt veel vocht vrij en dat moet er allemaal uit.
 • Meng in een grote kom de bloemkool met de knoflook, de kaas, mozzarella en Italiaanse kruiden. Gebruik een garde of je handen. Vervolgens voeg je de eieren toe en meng je alles nog eens goed door elkaar.
 • Vet het bakpapier in met een beetje gesmolten roomboter en bekleed de bakplaat van de oven of pizzabakplaat/springvorm ermee. Verdeel het mengsel over het bakpapier. Maak een mooie dunne en egale bodem van ongeveer 30 cm breed. Dit kun je het handigst doen door het mengsel met de bolle kant van een lepel aan te drukken. Maak een opstaande rand, zodat de kaas er niet afloopt.
 • Doe de bakplaat in de oven en bak de pizzabodem 8 tot 11 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de bakplaat met de pizza korst dan uit de oven en garneer de pizza korst met plakken tomaat. Vervolgens bak je hem nog eens 5 minuten af en klaar. Enjoy!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept